Plaklood plakgewicht

Hoor je de term plaklood geregeld langskomen als het gaat om het uitbalanceren van je autobanden? Dat zou goed kunnen. Plaklood zijn plakgewichten die worden gebruikt om je autobanden uit te balanceren. Echter zijn deze gewichten niet meer gemaakt van lood, maar wordt deze benaming nog wel gebruikt. Ben jij op zoek naar plakgewichten om van het tikkende geluid in de auto af te komen? Dan lees je hieronder wat jij nodig hebt en wat er wordt bedoeld met het plaklood

Plaklood gewichten om je autobanden uit te laten balanceren

Met plaklood worden de plakgewichten bedoeld waarmee jij van het vervelende tikkende geluid in je auto af kunt komen. Voorheen werden de plakgewichten gemaakt van lood. Daar komt de term plaklood dan ook vandaan. Vandaag de dag worden de gewichten gemaakt van staal en zink. Echter gebruiken veel mensen nog wel de term plaklood. In onze webshop vind je dan ook alle plakgewichten die nodig zijn om je banden te laten balanceren. Wij bieden alleen de beste producten aan van vele bekende topmerken.

Het plakgewicht van lood was leverbaar in verschillende hoeveelheden. Deze waren gemakkelijk vervormbaar en eenvoudig om met een tang op maat te knippen. Het plaklood was namelijk erg zacht en daarom was het fijner om de wielen exact te laten uitbalanceren. De gewichten konden gemakkelijk kleiner worden geknipt met de tang. Ook werden er geen hoge eisen gesteld door de goede vervormbaarheid van het plaklood. Sinds 2005 is het gebruik van plaklood echter niet meer toegestaan. Om het recyclen van auto’s milieuvriendelijker te maken is er besloten dat er geen zware materialen meer zijn toegestaan in auto’s. Hieronder valt ook het lood en dus is plaklood niet meer toegestaan en is er overgegaan op plakgewichten van zink en staal.

De kwaliteit en service van balanceergewicht.nl

Het is belangrijk om over goede kwaliteit plakgewichten te beschikken. Bij een slechte kwaliteit plaklood kan het gebeuren dat het plakgewicht onderweg losraakt. Daarbij komt al snel het tikkende geluid en gevoel terug in het stuur en in de auto. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij welke producten plakgewichten het beste zijn en over de juiste kwaliteit beschikken. Wij halen onze producten alleen bij de beste merken en kunnen jou tevens voorzien in advies op maat. Voor alle vragen kun je direct contact opnemen met een van onze medewerkers via het contactformulier op de website of per telefoon.

Contact

Balanceergewicht.nl
Mercuriusweg 90
2516 AW Den Haag
Nederland

070 – 212 9226
info@balanceergewicht.nl

KvK-nr: 64733181
BTW-nr: NL001710924B22