Slagzink slaggewichten

Moet je je auto laten uitbalanceren? Voor het uitbalanceren van je autobanden heb je balanceergewichten nodig. Er zijn 2 soorten balanceergewichten. Dit zijn slaggewichten en kleefgewichten. De slaggewichten worden tegenwoordig van zink gemaakt en daar komt ook de term slagzink vandaan. Voorheen werden deze van lood gemaakt, maar sinds 2003 is er een nieuwe regel gekomen om het recyclen van voertuigen milieuvriendelijker te maken. Hierbij worden zware materialen in auto’s verboden. Daar valt ook het lood onder en daarom mag slaglood ook niet meer worden gebruikt. Tegenwoordig wordt de term slagzink gebruik voor het benoemen van de slaggewichten die worden gebruikt om de autobanden uit te balanceren.

Slagzink gewichten voor het uitbalanceren van autobanden

Merk je dat je autostuur tijdens het rijden erg aan het trillen is en wil je van dit probleem afkomen? Dan moet je je autobanden laten uitbalanceren met slankzink gewichten. De slagzink gewichten worden op de velgen geklemd. Zink reageert erg heftig wanneer het in aanmerking komt met aluminium. Daarom worden alle slaggewichten van zink gepoedercoat. Dit gebeurt tijdens een gietproces. Het slaggewicht komt namelijk los te zitten wanneer het slagzink van slechte kwaliteit is. Wanneer het slagzink gewicht los komt te zitten dan bestaat de kans dat je het gewicht kwijtraakt en de auto en het stuur gaan trillen. De slagzink gewichten op onze website zijn wel van de beste kwaliteit voorzien. Voor je het weet kun je weer gerust de weg over met de auto zonder dat er constant een trilling in het stuur plaatsvindt. Ten eerste kan dit irritatie en zorgen opwekken, omdat je zeker wilt zijn dat er niks met de auto aan de hand is en jij zorgeloos rond kan rijden. Ten tweede is het beter voor de banden wanneer ze zijn uitgebalanceerd.

De beste slagzink gewichten uit onze webshop

Voor de beste slagzink gewichten bekijk je de webshop van balanceergewicht.nl. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment en een grote voorraad. Doordat wij over een grote voorraad beschikken willen wij er zeker van zijn dat je de artikelen zo snel mogelijk hebt ontvangen en er gebruik van kunt maken. Daarnaast beschikken wij over veel ervaring en deskundigheid. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij welke onderdelen het beste zijn voor je auto. Met eventuele vragen over slagzink gewichten of andere producten kun je contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier op de website of per telefoon.

Contact

Balanceergewicht.nl
Mercuriusweg 90
2516 AW Den Haag
Nederland

070 – 212 9226
info@balanceergewicht.nl

KvK-nr: 64733181
BTW-nr: NL001710924B22